2010/06/14

Een nieuw productiviteitsapparaat

(filed under Diversen)

Ik heb er een paar maanden op zitten wachten: de iPad. Ik ken de iPhone allanger, ben erg enthousiast over dat platform, omdat computers in combinatie met aanraakschermen gewoon erg goed werken.

Het leek mij dus fantastisch om het principe van het iPhone OS toegepast te zien op een groot touch screen. Ik stelde me voor: hoe zouden muziekprogramma's, video editing software, tekenprogramma's, en zelfs code editors er uit gaan zien ( of beter gezegd: gaan aanvoelen) als je ze op een touch screen draait? Hoge verwachtingen...

Waar ik me van te voren wel grote bedenkingen bij had: kun je wel goed typen op zo'n apparaat? Hij leek me vrij zwaar en groot dus wie een ebook reader wil kan beter een kleiner apparaat kopen. Dus het moet wel een echte productiviteitsmachine worden: maar wat nu als je er niet lekker op kunt typen?

Nu heb ik eindelijk mijn iPad en wat blijkt: de meeste productiviteitsapplicaties waar ik zo van gedroomd had zijn nog lang niet klaar. Muziekapps en bitmap teken apps zijn er wel in de app store. Maar vectortekenen, code editen, video's bewerken...? Er zijn wel wt apps maar het zijn slechts beginnetjes.
En typen, gewoon "ouderwets" tekst invoeren: dat werkt juist reuzegoed! Nu ben ik geen blindtyper, nooit geweest ook, en voor blindtypers is het misschien niet ideaal omdat je natuurlijk niet kunt voelen waar de toetsen zitten. Maar voor mij blijkt typen op een touch screen met toetsen op ware grootte, buitengewoon prettig uit te pakken, voelt bijna alsof ik er nog sneller op kan typen dan op een echt toetsenbord. Vandaar dat ik zelfs maar weer eens een stukje op mijn blog post ;-)

De apps voor de overige productiviteit zullen vanzelf komen... Maar bij mij voelt de iPad nu al als een blijvertje.

reinier wrote at 2010-06-15 :

mooi

mooie blogpost met visie, ik denk dat je helemaal gelijk hebt! :)

 

ik wacht nog steeds op Apple, goedkeuring voor mn iPad game.. hoe gaat ie met wkherrie? viel me tegen dat iphone bezitters em niet hadden in ordina zwolle :(

jan wrote at 2010-06-16 :

goed

De app store is wel heel erg confronterend wat betreft marktwerking. Wkherrie is best een leuke app, maar er zijn meerdere andere apps die hetzelfde doen, en er zijn ook een paar die welliswaar iets minder kunnen maar die wel gratis zijn.

Als je in de app store wil scoren moet je idee heel simpel en algemeen toegankelijk zijn, en tegelijkertijd moet je iets vinden wat niet OOK al door iemand anders wordt gemaakt. Dat is ronduit moeilijk, vind ik.

Blog menu

Diversen

about

boeken

comicbookedit

comics

meditatie

nwsnewsnieuws

programming